Toshiba Polar Supreme – Ännu effektivare

Nyheten 2014 från Toshiba heter Toshiba Polar Supreme och finns i modellerna 25 och 35. De nya luftvärmepumparna innehåller Toshibas klassiska testvinnande teknik, men det finns också många både stora och små förbättringar.

Toshiba Polar Supreme

Fördelar med Toshiba Polar Supreme:

  • Snygg design i vit metallic
  • Mycket värme – SCOP 5,1
  • Underhållsvärme
  • Riktigt tyst

Bättre effekt

I nya Toshiba Polar Supreme har tekniken förbättrats för att ge dig en ännu större besparing. Nya Toshiba Polar Supreme har ett SCOP-värde som är så högt som 5,1. SCOP-värdet talar om hur många gånger mer energi värmepumpen ger, mot hur mycket energi den förbrukar.

Med nya Toshiba Polar Supreme har även luftflödet utvecklats. Det innebär att den varma luften från värmepumpen lättare sprids i hela huset. På så vis kan du spara ännu mer pengar.

Ny snygg design

Toshiba Polar Supreme har fått en ny design. Den nya luft-luftvärmepumpen har en front i vit metallic med små ljusikoner, som symboliserar några viktiga funktioner. Vill du kan du enkelt dimma eller stänga av ljusikonerna helt.

Toshiba Polar Supreme i vardagsrum

Extra tyst

Tekniken i Toshiba Polar Supreme har också förbättrats för att få en så tyst upplevelse som möjligt. I sitt tystaste läge är ljudnivån endast 20dB(A). Det motsvarar ljudet i ett tyst sovrum.

Renare luft inne

I Toshiba Polar Supreme sitter avancerade luftfilter. Plasma Ion Charger är en aktiv luftrenare, som letar upp mikroskopiskt små partiklar i hemmet. På så vis renas luften i hemmet från virus, bakterier, mögel, damm och olika typer av allergener – såsom pollen.

Anpassad för Norden

Toshiba Polar Supreme tillhör Nordic Design-modellerna, som är speciellt utvecklade för att ge värme i vårt stundtals besvärliga nordiska klimat. Luftvärmepumpen har allt det som behövs för att klara svenska vintrar. Den erbjuder en garanterad värmedrift ned till -25°C.

Underhållsvärme

Toshiba fortsätter med sin ställbara underhållsvärme. Du kan själv välja vilken temperatur du vill ha på underhållsvärmen, mellan 5 och 13 grader.

Supereffektiv luftkonditionering

Om du vill ha luftkonditionering, är det bara att ändra lägesinställningen genom ett tryck på fjärrkontrollen. Toshiba Polar Supreme erbjuder supereffektiv luftkonditionering med ett SEER-värde på hela 9,1. Du får alltså mer än nio gånger så mycket kyleffekt, mot den energi som luftvärmepumpen förbrukar. Du kan med gott samvete njuta av ett svalt hem, under heta sommardagar.

Köp din Toshiba Polar Supreme

För att köpa Toshibas luft- eller luftvatten värmepumpar rekommenderar vi att du vänder dig till Polarpumpen AB. Du kan enkelt nå dem på telefon – 0770 777 600.

Köp Toshiba Polar 25 Supreme -ND

Köp Toshiba Polar 35 Supreme ND

Tillbehör till luftvärmepump

Med hjälp av tillbehör kan du få ut lite mer av din Toshiba Polar Supreme.

Mobilstyrning

Mobilstyrning möjliggör styrning av din Toshiba Polar Supreme med mobilen. Du kontrollerar enkelt alla viktiga inställningar – var du än befinner dig och blir varnad om något krånglar med uppvärmningen. Du väljer själv om du vill sköta styrningen med en användarvänlig app eller vanliga sms.

Att styrningen sker via SMS är praktiskt. På så vis behöver du inte koppla upp sommarstugan till Internet hela året, för att kontrollera värmepumpen. Ett vanligt SIM-kort i dosan, är allt som behövs.

Läs mer om mobilstyrning

Värmepumpsskydd och värmepumpstak

Ett värmepumpsskydd eller värmepumpstak skyddar värmepumpen från nederbörd, snöras och annat som kan skada din luftvärmepump. Med lite extra skydd håller luftvärmepumpen längre och ger en bättre effekt.

Specifikationer

Toshiba Polar Supreme finns i modellerna 25 ND och 35 ND. Vill du snabbt få en överblick över vilka Toshiba-modeller du kan välja mellan – rekommenderar vi vår värmepumpsguide.

Systemegenskaper Enhet 25 ND 35 ND
Nominell Kylkapacitet kW 2,5 3,5
Kylkapacitet, min – max kW 0,55-3,5 0,63-4,1
Nominell Effektförbrukning, kyldrift kW 0,485 0,82
SEER (Årsverkningsgrad) 9,10 8,9
Nominell Värmekapacitet kW 3,2 4,0
Värmekapacitet, min – max kW 0,45-6.5 0,14-2,3
Nominell Effektförbrukning, värmedrift kW 0,58 0,8
COP (Verkningsgrad) 5,52 5,00
SCOP (Årsverkningsgrad) 5,10 4,9
Ljudnivå innerdel (låg/hög) dB(A) 20/43 21/44
Ljudnivå utedel dB(A) 47 49
Dimensioner innerdel (b*h*d) mm 831 x 293 x 270 831 x 293 x 270
Dimensioner utedel (b*h*d) mm 800 x 630 x 300 800 x 630 x 300
Energiklass, kyla/värme A+++/A+++ A+++/A++