Värmepumpsskydd och värmepumpstak

Värmepumpstak och värmepumpsskydd är praktiska tillbehör till din luftvärmepump. Du kan ge din värmepump lite extra skydd och den belönar dig genom att ge högre effekt och hålla lite längre.

varmepumpsskydd målat vitt precis som huset

Värmepumpsskydd

Ett värmepumpsskydd täcker helt enkelt värmepumpen och både skyddar och döljer luftvärmepumpens utedel. Den skyddar mot väder och minskar risk för isbildning och att värmepumpen skadas vid ett snöras från taket.

Värmepumpsskyddet döljer också värmepumpen. Värmepumpsskyddet är tillverkat i trä och de flesta brukar välja att måla det i samma färg som huset, så att det helt enkelt smälter in.

Det vanligaste värmepumpsskyddet av trä, är testat av SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Testerna visar att skyddet inte nämnvärt påverkar värmepumpens effekt. Det är väldigt viktigt att luft i tillräckliga mängder kan ta sig in till din Toshiba luftvärmepump. En värmepump kan gå igenom ett par tusen liter utomhusluft under en timme och därför är det mycket viktigt att inte luftflödena täcks av ett feldesignat skydd.

Köpa värmepumpsskydd till Toshiba luftvärmempump

Värmepumpstak

Ett värmepumpstak är ett alternativt skydd för din Toshiba värmepump. Värmepumpstaket döljer inte värmepumpen på samma sätt, men ger ett gott skydd mot nederbörd och snöras från taket. Värmepumpstaket är diskret, men samtidigt mycket effektivt.

Värmepumpstak skyddar din värmepump

Köpa värmepumpstak till Toshiba luftvärmepump

Varför ska jag skydda min Toshiba värmepump?

Genom att skydda din värmepump kan du helt enkelt få ut lite mer av den. En Toshiba värmepump är visserligen tillverkad för att hålla i vårt nordiska klimat, men precis som med alla maskiner som vistas utomhus, blir hållbarheten ändå begränsad.

Under ett år utsätts värmepumpens utdel för sol, regn, dimma, hagel och snö. Luftfuktigheten är ibland mycket hög. Temperaturen kan mycket väl variera med över 60 grader under ett år.

En värmepump som skyddas lite extra belönar dig genom att hålla lite längre och även lättare behålla en hög effekt. Vissa menar också att en värmepump som skyddas, kräver mindre täta avfrostningar. På flera olika sätt sparar du alltså pengar, genom att ge din Toshiba luftvärmepump lite extra skydd.

Vänd dig till Polarpumpen, om du vill köpa värmepumpstak eller värmepumpsskydd till din Toshiba. Du når dem på 0770 – 777 600.