Toshiba – företaget bakom värmepumparna

Toshiba är kända för sin teknik och för att de lägger ner mycket energi på att skapa god kvalitet. Deras värmepumpar lever utan tvekan upp till Toshibas vanliga standard.

Målsättning

Toshibas målsättning är att skapa en högre livskvalitet för alla människor. Företaget vill bidra till ett friskt och levande samhälle, och arbeta för att förbättra miljön.

Mångfald och forskning

Toshiba tror på mångfald. Mångfalden ger inblickar från olika håll och på så vis får företaget en möjlighet att utveckla ännu bättre produkter.

Toshiba har också ett mycket starkt fokus på utveckling och forskning. En tidigare VD myntade uttrycket ”En fabrik utan ett forskningsinstitut är som en insekt utan antenner”. Med sitt starka fokus på forskning lyckas Toshiba om och om igen ta fram världsledande produkter.

Produkter

Toshiba tillverkar en rad olika produkter inom elektronik. På den här siten fokuserar vi på information runt värmepumpar och därför fokuserar vi naturligtvis även på Toshibas värmepumpar.

Luftvärmepumpar

Toshibas luftvärmepumpar har länge legat i topp bland svenskarnas favoriter. De har också fått utmärkta testresultat och vunnit ett test hos Teknikmagasinet. Den senaste Toshiba Polar Supreme kan mycket väl vara den bästa luftvärmepumpen på marknaden just nu.

Luftvärmepumpar från Toshiba

Luftvattenvärmepumpar

Toshibas luft-vattenvärmepumpar håller också mycket hög kvalitet. Energimyndighetens tester visade tydligt att Toshiba Estia var den bästa luft-vattenvärmepumpen i sin kategori.

Luft-vattenvärmepumpar från Toshiba

Företagets historia

Toshibas grund lades redan på 1870-talet då Japans Energiministerium beställde telegrafutrustning av Hisashige Tanaka, som snart hade byggt sin första fabrik i Tokyo. Under samma era utvecklade Ishisuke Fujioka Japans första båglampa och startade den första inhemska produktionen av glödlampor. De två männen skapade en gemensam grund för den japanska elektroniken, som idag är välkänd över hela världen.

Inför det första världskriget förbjöd Japan tillverkning av hushållsprodukter. Allt järn och stål skulle gå till upprustningen inför kriget. Detta fick de två företagen att sammarbeta och slutligen slås samman 1939 till Tokyo Shibaura Denki, med en målsättning att bli ett av världens största företag inom elektronik. Toshiba är en förkortning på företagsnamnet, som har använts sedan 80-talet.